lauantai 28. heinäkuuta 2012

Omavaraisuutta

Minä haaveilen kamalasti omavaraisuudesta. No sen verran tunnen itseäni etten ihan kauhean suuria tavoittele tänä kesänä. En ehkä vielä ensi kesänäkään ole ihan omavarainen..
Keväällähän jo kylvin kaikenmaailman rehuja että kesäksi sitte heitän ne kasvimaalle. No ne kuoli. Kaikki. Se oli aika surullista sillä olinhan justiin hehkuttanu tännekin että saan niistä kamalasti elinvoimaa, mutta se kun rehut kuolee, on aina hieman raskasta. Vaikkakin sitä tapahtuu meidän kodissamme ehkä jopa useammin kuin rehujen henkiinjäämisiä. Nojjoo tein kuitenkin kasvimaan.


laitoin porkkanaa, sallaattia ja tilliä ja kirveliä ja timjamia ja mansikoita ja sipuleita ja herneitä ja tungin sinne kyllä varmaan yhteensä ainaki 20 eri lajia. niin niin eikös jos 5 niistä selviytyi niin se ole aika hyvä prosentti?
Perunoitten suhteen mulla ei ole ihan hirveän korkealla odotukset kun istutin ne vasta joskus juhannuksen jäläkeen.. oiskohan ollu jopa heinäkuun puolta. Että ihan hirveän varhaisia pottuja meijän maasta ei kyllä nyt irtoo...

Nojoo. sillä lailla tämä meijän omavaraisuus etenee. eli porkkanoista saadaan ehkä kilo jos hyvin käy ja sipuleita ehkä kaks killoa nii eikös ne aika pitkälle talaveen riitä? Käyn hakemassa myös pihalta mustikoita kun jaksan.

p.s. Kalle ajoi ruohonleikkurilla mun vattupuskien yli. Eli ei ehkä vattujakaan saaha vähään aikaan.

1 kommentti:

  1. p.s Kalle <3 aina roiskuu ku rapataan. Enstaina sitte.
    -M-

    VastaaPoista